Čas zase

Včasih želim čas zase. Samo zase. Da se umaknem od realnosti in zadiham. Ker me tempo življenja posrka vase in ko sem že globoko v breznu se ustavim. Pogledam okoli sebe in se vprašam: ” A so res minili dnevi brez, da bi se sploh zavzela zase? A so res minili tedni, brez da bi se dejansko sprostila? Da bi zadihala in se umirila pred zunanjim svetom?” Čas beži mimo nas in tako kot sem vedno opazovala ljudi, ki ne znajo živeti v pravem pomenu besede, opažam, da postajam del te množice. Postajam ena izmed tistih ljudi, katerim naporni dnevi jemlejo kisik in jih dušijo. Postajam ena tistih ljudi, ki se za vikend ne znajo sprostiti in odmisliti vse ostalo. 

Postajam nervozna, brezvoljna, postajam človek, ki si pusti spustiti negativo do sebe. In potem se obremenjujem. Nalagam si stvari, ki jih nisem sposobna urediti. Nalagam si opravila, katera nimam časa postoriti. In na koncu se zlomim. Ker je vsega preveč in duši me, .. in vse to ne vpliva samo name, temveč tudi na vse ostale okoli mene. 

Vem in se zavedam, da moram znati zadihat. Morem se ustaviti sredi množice in si reči, da ne bom sledila njihovim stopinjam. Ne bom bila posrkana v tempo in ob tem pozabila nase. Ne, ne bom. Samo odločiti se moram, da bom delala na sebi in se trudila, da si bom v vseh teh okoliščinah znala vzeti čas zase. 

Preveč je vsega in utrujena sem. A vem, da moram biti močna. Življenje me ves čas postavlja pred preizkušnje, izziva me in jaz se pustim izzivat. Ampak nisem več samo jaz, nisem več samo nekdo, ki je sam. Sem mama, sem partnerka, sem oseba, na katero se nekdo zanaša. In od katere je nekdo odvisen. In truditi se moram, pa če grem na konec sveta, da bom svojemu otroku nudila življenje, kot si ga zasluži. 

A za to si morem vzeti čas zase, morem zadihat, morem ostati oseba, ki zna odklopit vse ostalo in se smejat, biti srečna, biti mama, ki se jo bo spominjal. In če tudi zaradi tega trpi vse ostalo in česa ne postorim, če tudi to pomeni, da bo perilo cel teden čakalo na pranje. Čas zame je tisti, ki je pomemben. 

Mame, zadihajte. Vzemite si čas zase in ne pustite, da vas tempo odpelje tako daleč, da se ob koncu dneva, ko boste histerične pospravljale stanovanje, ne boste več prepoznale. 

A.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s