Hvala, da sem ti lahko mama

Nekateri pravijo, da si starše izberemo sami še preden pridemo na svet. Nisem prepričana, če verjamem v to ali ne, a vem le nekaj – če je res, sem izredno hvaležna, da si si izbral mene. 

V tej objavi bom predvsem hvaležna in namenjena bo izrecno tebi, da jo boš nekoč mogoče kje prebral in vedel, da si ves moj svet. 

Hvala, da si moje življenje obrnil na glavo. Bila sem izgubljena deklica, ki ni imela pojma kaj ji bo prinesla prihodnost. Bila sem nekdo, a vbistvu nisem vedela kdo. Moj jaz ni bil moj jaz in hodila sem po poti, a nisem vedela kam. Sedaj vem marsikaj. Naučil si me, da ima moje življenje, ki je obrnjeno na glavo, tako veliko lepši razgled. Naučil si me postati ženska, sprejemati “odrasle” odločitve in živeti, v pravem pomenu besede. Dal si mi vedeti, da je moja prihodnost najlepša, ker imam tebe in ker me čaka gora dogodivščin. Predvsem pa si mi dal jasno vedeti kdo sem in kdo si želim biti zate

Hvala, da si mi dal kristalni vid. Dokler nisi prišel v moje življenje, je veliko stvari hitelo mimo mene. Gledala sem in tudi videla sem, a z drugimi očmi. Nisem opazila jasnega neba polnega ptic ob 7:00 zjutraj in nisem se zavzela kako lepo cvetijo rože še preden se je pomlad sploh začela. Nisem se ustavila ob prvem drevesu in se dotikala listja in nisem se odpravila do bližnje reke, samo zato ker je sončno vreme (in ob lepem vremenu je tam res lep razgled). Odkar imam tebe, vse to počnem. Dotikam se listja, ker ti je zanimivo in opazujem ptice, ter ti s prstom rišem oblike po nebu. Vidim stvari, ki jih prej nikoli nebi in občudujem malenkosti, katere prej nisem opazila. Zaradi tebe.

Hvala, da si me osrečil. Obstaja veliko načinov, kako nekoga osrečiti. Bodisi je to z darilom, ki ti ga nekdo podari ali s presenečenjem, katerega nisi pričakoval. Bodisi je to ljubezen partnerja, prijateljev, družinskih članov, ki te tako ali drugače osrečujejo s tem, da so tukaj zate. A nič na svetu ne preseže tega, kako otrok osreči srce matere. Samo s pogledom, majhnim nasmehom, toplo rokico in toplim objemom. S prvo besedo in prvim sedenjem, s prvim zobkom in prvim dojenjem. Vsaka poteza, ki jo naredi je sreča, katere ne gre opisati z besedami. Zato hvala, da si me osrečil, ko si prijokal na svet in da me osrečuješ vsak dan, vsako uro in vsako sekundo dneva.

Hvala, da si mi dal vedeti, kako močna sem. Nikoli prej nisem vedela, kaj vse zmorem. Nisem imela pojma, da lahko počnem deset stvari hkrati in še vedno od nekod vzamem energijo za vse ostalo. Nisem vedela, kako utrujena sem lahko na koncu dneva, a se zjutraj kljub neprespani noči vstanem in naredim vse od začetka. Sedaj komaj vidim kako je, ko se zlomiš v vlogi mame in ko se sam sebi čudiš, da še sploh stojiš. Včasih je res naporno in mislim, da nebom zmogla-a vsako jutro, ko se zbudim ob tebi vem, da bom

Hvala, da sem ti lahko mama. Če je vsaj malo res, da si si me lahko izbral, potem hvala moj dragi otrok. Izredno ponosna sem, da sem pri 22 letih dobila najlepši naziv na svetu. Ponosna sem nate, ki si še tako majhen, a kljub temu nosiš v sebi veliko srce. Ponosna na vsako novo dejanje in vsako momljanje, s katerim presenečaš vsak dan. Hvala, da me znaš utrujati in izčrpati, nasmejati in prebuditi otroka v meni. Že zdaj sem izredno ponosna na fantka, v katerega se razvijaš. Hvala.

V teh tvojih 9 mesecih sem spoznala, da ni niti približno lahko. V nosečnosti se zdi vse tako enostavno in misliš, da boš kasneje lahko premikal gore, a daleč od tega. So vzponi in so padci. So dnevi, ko kipiš od energije in dobre volje, ter so dnevi, ko se zlomiš. Priznam, nisem vsemogočna – daleč od tega. A na koncu koncev je vredno. Vredno je zato, ker sem nakoncu še vedno mama, tvoja mama, takšna kot pač sem – zmedena, nevedna, pozabljiva, nerodna, včasih malo sitna, a srečna. Srečna, ker te imam. Srečna, ker me imaš. Samo tvoja in ti tako moj. 

Hvala.

Tvoja mami

2 thoughts on “Hvala, da sem ti lahko mama

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s